Volg deze 7 stappen voor het behalen van je rijbewijs

Ga je binnenkort beginnen met rijlessen?

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs halen, maar hiervoor moet je nog wel even wat geduld hebben want een goede voorbereiding is cruciaal voor het behalen van het roze papiertje.

De volgende 7 stappen moeten er genomen worden voor het behalen van je rijbewijs (bron):

 1. Kies je rijopleiding, je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
  1. Gewone rijopleiding;
  2. Rijopleiding in Stappen (RIS): stap voor stap leren in 4 modules met in totaal 4 toetsmomenten;
  3. Rijlessen onder de 18 jaar: vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen, vanaf 16.5 jaar mag je rijlessen volgen en vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen (bron)
  4. Slaag je al voor je 18e? Dan mag je rijden als een coach naast je zit, hiervoor moet je wel een begeleiderspas bij 2toDrive aanvragen.
 2. Vraag het theorie-examen aan: je kan je theorie-examen aanvragen via je opleider of via mijn.cbr.nl, het theorie-examen kost 31.25 euro.
 3. Neem deel aan het theorie-examen: bereid je theorie-examen goed voor, wees ruim een kwartier van te voren aanwezig en vergeet je geldig identiteitsbewijs en reserveringsnummer niet.
 4. Vul je Eigen verklaring in: wanneer je praktijkexamen wilt gaan doen, is het nodig dat je een ‘Eigen verklaring’ bij het CBR aanvraagt. Zij beoordelen dan of je rijgeschikt bent, zowel geestelijk als lichamelijk. Deze beoordeling kan lang duren, dus vraag deze ruim 4 maanden voor het geplande rijexamen aan.
 5. Vraag je praktijkexamen aan: voor het aanvragen van het praktijkexamen, machtig je de rijschool. Je kiest dan samen een geschikte datum uit en je rijschool zal dan het praktijkexamen voor jou gaan aanvragen. Voor het mogen doen van het praktijkexamen is het nodig dat je behaalde theorie-examen nog geldig is, check dit altijd nog even.
 6. Doe het praktijkexamen: Het rijexamen kan als heel spannend ervaren worden, maar probeer er niet een te groot punt van te maken. Maak je een foutje? Raak dan niet in paniek, je hoeft niet foutloos te kunnen rijden. Het belangrijkste is dat je dit veilig oplost, geen gevaar voor de weg vormt en uiteindelijk laat zien dat je de opdracht kunt uitvoeren. (bron)
 7. Vraag je rijbewijs aan bij je gemeente: Ben je geslaagd? Dan kan je je rijbewijs aanvragen bij je gemeente, je hebt hiervoor een kleurenpasfoto en een geldig identiteitsbewijs nodig. Na het aanvragen, duurt het 5 werkdagen voor je je rijbewijs kunt ophalen. (bron)

 

 

99% zeker slagen met onze autorijlessen

Autorijscholen bestaan in vele vormen en maten. Van alles wordt aangeboden; gegarandeerd rijplezier, een gegarandeerd aantal lessen tot gegarandeerde beloften over de deskundigheid van de instructeurs. Iets dat u echter niet zo snel zult tegenkomen, is een garantie om daadwerkelijk te slagen voor het rijbewijs. In het verleden kwam dit wel vaak voor, maar de uiteindelijke slagingspercentages van diverse rijscholen deden deze belofte veelal teniet.

De reden? Het aanbod was hoogstwaarschijnlijk veel te groot, waardoor de genoemde rijscholen niet voldoende aandacht meer schonken aan hun cursisten. Individuele lessen werden samengevoegd, ingekort en de aandacht voor de cursisten verslapte in het algemeen. Het gevolg: een slagingsgarantie die niet werd waargemaakt.

Te midden van al deze garanties, biedt rijschool Zeker wél garantiepakketten aan. U leest het goed; een rijopleiding bij ons staat gelijk aan gegarandeerd slagen voor uw rijbewijs!

Hoe, vraagt u zich misschien af? Het is anderen immers ook niet gelukt! Ons antwoord hierop is erg simpel: wij stellen onze pakketten samen op basis van de unieke eigenschappen van elke individuele cursist. Aan het begin van elke rijopleiding nemen wij uitgebreid de tijd voor de behoeften, vragen en capaciteiten van de cursist. Waarna wij een rijopleiding op maat kunnen aanbieden, die rekening houdt met de leercurve van de cursist.

Op deze manier bieden wij geheel persoonlijke garantiepakketten aan, die elke cursist in staat stelt zijn of haar rijbewijs te behalen. Zonder verborgen kosten en zonder kleine lettertjes. Autorijschool Zeker biedt zekerheid, door te investeren en te werken aan individuele onzekerheden!